Sušić potvrdio: Na ovog igrača večeras ipak ne mogu računati

Povreda Emira Spahića, koji je, naravno, bio planiran da nastupi večeras u utakmici protiv Velsa (20.45) od prve minute, donijela je veliku glavobolju selektoru našeg tima Safetu Sušiću.



U kvalifikacija za SP, Pape je na raspolaganju znao imati i po sedam stopera, a uoči puta za Vels ostao je tek na dvojici, s tim što će samo jedan od njih i nastupiti.

Hadžić može igrati stopera

Toni Šunjić je svakako trebao zaigrati od prve minute i to u tandemu sa Spahićem, a sudeći prema najavi selektora, njemu će društvo u odbrani činiti Anel Hadžić, inače veznjak Sturma.



"Hadžić je igrao na nekoliko treninga stopera i ostavio je na mene pozitivan dojam. Znam da to ponekad igra i u Sturmu i vjerujem da može kvalitetno odgovoriti zadatku", kaže Sušić, koji, uprkos činjenici da je stoper, ne računa na Ognjena Vranješa.

"Vranješ nije još počeo igrati i ne mogu ga staviti u ovakvoj utakmici", objasnio nam je selektor, koji će protiv Velsa na teren poslati vjerovatno sličan sastav onome koji je igrao protiv Kipra, barem kada je u pitanju taktička postavka.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...