Vedad Ibišević večeras ulazi u historiju!

Puno je zanimljivosti pred prvu službenu utakmicu BiH i Walesa, BiH želi prvu pobjedu na britanskom otočju, a Wales popraviti loš učinak protiv ovdašnjih momčadi, piše “Goal.com”.



BiH i Wales do sada se nisu sastajali ni u jednoj službenoj utakmici. Odigrali su tek dvije prijateljske. Prvi meč je igran u Cardiffu 2003. i bilo je 2:2, a posljednji put su se sastali 2012. u Llanelliju, gdje je s 2:0 slavila reprezentacija BiH, golovima Vedada Ibiševića i Miroslava Stevanovića.

BiH još nema pobjeda na britanskom otoku, a do sada je igrala jedan susret. Bilo je to u kvalifikacijama za Euro iz 1999. kada su Zmajevi poraženi rezultatom 1:0 protiv Škotske. Gol je tada iz jedanaesterca postigao John Collins.

Zanimljivo ni Wales ne stoji najbolje kada su u pitanju susreti protiv reprezentacija sa ovih prostora. Protiv reprezentacija s područja bivše Jugoslavije igrali su čak 23 puta, a pobijedili su samo Makedoniju i Sloveniju, a ni stadion u Cardiffu im najbolje ne leži.

Otvoren je 2009. godine, a na njemu su slavili samo tri puta u šest odigranih mečeva.



Čak devetorica igrača večeras bi mogla ubilježiti debi: Letheren, Fon Williams, Walsh, Wiggins, G. Edwards, J. Taylor i Lawrence za Wales, odnosno Dujković i Kvesić za BiH, a i najbolji strijelci borit će se večeras za svoje mjesto u povijesti.

Gareth Bale mogao bi ući u Top 10 najboljih strijelaca svoje zemlje, dok bi se Vedad Ibišević golom izjednačio sa Zvjezdanom Misimovićem na drugom mjestu najboljih strijelaca BiH sa 25 golova.

Ali ono što je na strani BiH večeras svakako je to da iza sebe ima prvo veliko natjecanje – SP u Brailu, dok reprezentacija Walesa već dugo očajnički želi ostvariti povratak na veliku scenu. Posljednji put na nekom velikom natjecanju igrali su prije više od pola stoljeća – daleke 1958. na SP-u u Švedskoj, dok se na Euro nikada nisu kvalificirali.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...