Sušić spremio tri izmjene za večeras: Evo sastava Zmajeva za Meksiko

Naša fudbalska reprezentacija večeras će u 3.30 sati po našem vremenu odigrati u Čikagu prijateljski susret protiv Meksika.



Sušićevi izabranici jučer su na terenima Univerziteta Illinois održali posljednji ozbiljniji trening pred večerašnju utakmicu, na kojem se najviše radilo na taktičkom uigravanju reprezentacije. I jutros je naša reprezentacija trenirala, no znatno lakšim intenzitetom.

Ako je vjerovati viđenom Safet Sušić bi večeras protiv Meksika trebao napraviti tri izmjene u odnosu na utakmicu protiv Obale Slonovače u kojoj su Zmajevi slavili prije četiri dana, prenosi Reprezentacija.ba.

Na desnom beku bi umjesto Vranješa trebao zaigrati Mujdža, dok bi na lijevoj strani umjesto Kolašinca od prve minute trebao početi Salihović. Treća promjena je na lijevom krilu, gdje će Višću zamijeniti Lulić.

Ni večerašnji sastav neće otkriti sve kapacitete naše reprezentacije koje Pape planira suprostaviti Argentincima na prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, no evidentno je da će naši Zmajevi, kako se piše već dva mjeseca, u Brazilu najviše utakmica igrati u formaciji 4-2-3-1.

Safet Susic


Osim drugačijeg rasporeda na terenu, ova formacija u odnosu na raniju klasičnu 4-4-2 donosi i nove uloge Pjaniću i Misimoviću. Miralem je znatno defanzivnije postavljen na terenu, te od njegovih ideja i prvih poteza u mnogome zavisi inicijalna kreacija naše igre, dok je Misimović dobio puno više prostora u igri, pa uz Džeku obnaša, možemo slobodno reći poziciju drugog napadača.

Definitivno treba reći da je nova formacija kojom Zmajevi igraju znatno brža, efikasnija, ali i modernija, no zahtijeva i puno više trčanja i napora na terenu, za šta sigurno Sušićevim igračima neće nedostajati motiva, ali ni snage, obzirom da su iza njih pomno isplanirane pripreme, ali i jake klupske sezone.

Dakle, Zmajevi će večeras najvjerovatnije zaigrati u sastavu: Begović, Mujdža, Šunjić, Spahić, Salihović, Bešić, Pjanić, Hajrović, Lulić, Misimović i Džeko.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...