Pjanić italijanskim medijima dao izjavu koja je naljutila reprezentativca Španije


Iako Juventus niže pobjede i u Serie A, talijanskom kupu i Ligi prvaka, Miralem Pjanić tvrdi da tek dolaze ključni mjeseci koji im mogu osigurati trostruku krunu.





"Važne su pobjede. Moramo nastaviti pobjeđivati, ne dopuštati si previše entuzijazma nakon pobjede jer svi znamo da je sezona duga i da se ciljevi postižu tokom marta, aprila i maja," rekao je Miralem Pjanić Sky Sportu.

"Igra se puno važnih utakmica i računica je jednostavna - ili si unutra ili si vani. Sada slijedi važan period."





"Volja koju ima ova momčad i želja za pobjedom pod svaku cijenu je ono što svakog igrača unaprjeđuje u svakom smislu. Mi smo igrači koji želimo osvojiti sve što je moguće."

"Ovo je momčad koja iskreno vjeruje u sve ciljeve koji su postavljeni. Iz sedmice u sedmicu radimo kako bismo bili bolji. Sva natjecanja su teška i komplicirana jer i u Evropi i u Italiji postoje jake momčadi koje nas žele pobijediti.

"Ali snaga koju ima ova momčad, ovaj klub je impresivna. Ono što najviše volim u ovom klubu je želja za pokoravanjem svega," rekao je Pjanić pa se osvrnuo na sporni prekršaj u utakmici s Napolijem.

"Albiola nisam uopće dirao. Zapravo, on je taj koji je išao na mene i sudac je napravio dobru odluku. Moramo poštovati odluke sudaca, sve polemike su bespotrebne, ali čini se da ih ljudi vole," završio je Pjanić.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...