Ovo se čekalo: Baždarević mi je rekao da ću dobiti poziv!

Sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca Danijel Miličević ukrasio je rutinsrsku partiju na Gerlandu.



Lyon je položio oružje i pred Gentom koji sad sam odlučuje o svojoj sudbini. Belgijski šampion će u slučaju trijumfa nad Zenitom u posljednjem kolu grupne faze sigurno proći u drugi krug, što bi bio historijski uspjeh s obzirom da je debitant u ovom takmičenju.

“Sve je u našim rukama. Svi u klubu smo optimistični, iako je preteško pobijediti Zenit koji je bio uspješan na svim dosadašnjim mečevima. Nije isključeno i da nam se u slučaju poraza poklope raspleti na drugim terenima. Kako god, sam plasman u Ligu prvaka je veliki uspjeh za Gent, jednako kao i osvajanje šampionske titule u Belgiji“, rekao je Miličević za ScSport.ba.





 Miličeviću veći motiv na Gerlandu od dolaska selektora Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića nije ni trebao. Sa Mešom je razgovarao po okončanju meča.

“Vidjet ćemo hoće li uslijediti poziv“, rekao je zagonetno Miličević, dodavši da će detalji razgovora sa Baždarevićem ostati tajna za javnost.

Nije tajna da je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine velika želja fudbalera rođenog u Ugljeviku koji je vlasnik i bosanskohercegovačkog pasoša.

“Pratio sam i dosad sve utakmice. Bosna i Hercegovina je selekcija sačinjena od odličnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Sve ih poštujem, a ako insistirate izdvojit ću Edina Džeku i Miralema Pjanića. Riječ je o istinskim velemajstorima. Od igrača u reprezentaciji od ranije poznajem Senada Lulića i Ervina Zukanovića“, kaže Miličević.

Odlične igre u Gentu ne prolaze nezapaženo, pa Danijel ne isključuje mogućnost odlaska možda već u januaru.

“Vidjet ćemo šta će biti već u januaru, a posebno narednog ljeta po okončanju sezone“, rekao je na kraju vjerovatno budući reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Miličević je u pet dosadašnjih mečeva Lige prvaka postiga dva pogotka uz jednu asistenciju. U belgijskoj Jupiler ligi također je bio strijelac dva gola, uz dvije asistencije.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...