Otkriveni strašni detalji iz svlačionice Zmajeva uoči utakmice sa Kiprom

Protiv Kipra čekala se pobjeda u „neosvojivoj" Zenici. Emir Spahić je najavio povlačenje, piše Avazov sport.



Nacija je s oduševljenjem prihvatila „inauguraciju" novog kapitena Edina Džeke. Novi lider za novi ciklus.

- Raduje me što ću kao kapiten povesti reprezentaciju u novi ciklus. Želim kao kapiten odvesti BiH na Evropsko prvenstvo - poručio je Džeko navijačima bh. reprezentacije.





Selektor nije imao dvojbu oko novog kapitena. Sušić je posjetio Asmira Begovića, Miralema Pjanića, Edina Džeku i najavio im plan za novi ciklus. Ipak, koji mjesec prije, nije bilo tako idilično. Delegacija igrača tražila je sastanak sa selektorom. Sušić je bio tradicionalno nezainteresiran, pogotovo kada je čuo „dnevni red" neformalnog sastanka.

U takvoj atmosferi čekao se meč s Kipranima. Sve je mirisalo na neuspjeh. Tako će i biti. Umjesto rutinske pobjede, Kipar je slavio. Miralem Pjanić je bio neprecizan s „kreča".  Još neki reprezentativci nisu imali svoj dan. Prošetali su terenom. Barem tada se tako činilo da reprezentacija bez Emira Spahića ne može još neko vrijeme. Zviždalo se i selektoru i „Zmajevima".

Opširniju analizu neuspjeha Zmajeva u kvalifikacijama za Euro 2016 čitajte u novom printanom izdanju Avazovog sporta, a u narednim brojevima bavit ćemo se i ovim temama:

SEJO KAJTAZ MOLI ZA POVRATAK EMIRA SPAHIĆA. SAFET SUŠIĆ PREŽIVIO SJEDNICU NOGOMETNE VLADE I ZAHVALJUJE IVANU BEUSU I NURDINU PEŠTALIĆU. „ZAPAMTITE DANAŠNJI DAN! REPREZENTACIJA NEĆE OTIĆI NA EVROPSKO PRVENSTVO!"- PORUČIO JE JEDAN ČELNIK NSBIH, KOJI SE NIJE SLAGAO S OPSTANKOM SUŠIĆA NA SELEKTORSKOJ POZICIJI.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...