Spalletti otkrio zašto je Džeki nije dao da ode u svlačionicu

Roma je u subotu konačno slavila u Seriji A. Savladali su Frosinone 3:1, a nastupe za Vučicu u ovoj su utakmici upisala trojica bh. reprezentativaca: Ervin Zukanović, Miralem Pjanić i Edin Džeko.



Dok su Zukanović i Pjanić odigrali veoma dobro, Džeko je upisao još jedan razočaravajući nastup, navode talijanski mediji.

U 60. minuti trener Rome Luciano Spalletti izveo je iz igre Džeku, a ubacio Franncesca Tottija. Kada je Džeko izlazio sa terena krenuo je prema svlačionici, ali Spalleti je signalizirao bh. reprezentativcu da ostane na klupi.





Upravo o ovom slučaju govorio je i trener Rome koji je objasnio svoj potez. Istakao je da je na vrijeme prozreo Džekinu namjeru i morao je reagovati. Da nije to učinio i da je Džeko nezadovoljan otišao u svlačionicu, kako je objasnio, u narednim danima to bi postao poseban slučaj u talijanskim medijima.

"Džeko je tokom izmjene bio pomalo napet, jer je znao da nije pružio ono što može pružiti na terenu", rekao je Spalletti.

Dodao je da drugi igrači na terenu trebaju više raditi za bh. reprezentativca i upućivati mu korisne pasove, ali ipak je rekao da i Džeko mora učiniti više.

"On se mora kretati bolje između protivničkih odbrambenih igrača. Zamijenio sam ga zato što sam želio vidjeti Tottija na terenu. Isto tako, u proteklim danima naporno smo radili na treninzima i Džeko je bio među najumornijima", zaključio je Spalletti.





Roma-Frosinone, Spalletti richiede il '5' a Dzeko 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...