Baždarević potvrdio promjene: Dva igrača odlaze iz reprezentacije, a druga dvojica su jako upitna

Četiri dana poslije, Mehmed Baždarević i dalje je u okovima ogorčenja. Nakon izgubljene bitke u Dablinu, gdje su kvalifikacije za Euro 2016. neslavno okončane, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i dalje rezimira šta se i kako desilo.



No, oni koji ga znaju i kao igrača i kao trenera, znaju da je Meša od onih koje porazi jačaju. Iz intervjua koji je jučer dao za Dnevni Avaz, jasno je da je, nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Euro, koje su, kako mnogi misle, izgubljene i prije nego što je on preuzeo reprezentaciju, još odlučniji da napravi nešto od našeg državnog tima.

Javnost smatra da je nekoliko fudbalera zrelo za otpis. Jeste li Vi tog mišljenja?





– Imaju razloga da to govore, ali zašto to pitanje nisu postavili nakon pobjeda nad Izraelom i Kiprom? Moj stav je uvijek isti, ova ekipa se treba renovirati. Ali, kako je renovirati kada je u kvalifikacijama svaka utakmica bila na život i smrt? Jedini je cilj bio ostati živ, nije bilo prostora ni za kakve veće promjene.

Međutim, narednu kvalifikacionu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra tek u septembru naredne godine, što je sasvim dosta vremena da Baždarević napravi remont koji je spomenuo.

Kako saznajemo, u, reprezentaciji više neće biti nekoliko do jučer standardnih igrača.

Prije svih, to se odnosi na Emira Spahića i Sejada Salihovića, koji su već u poznim igračkim godinama. Pogotovo se to odnosi na nekadašnjeg kapitena Spahića, koji će naredne godine napuniti 36 godina.

Osim njih dvojice, vrlo je lako moguće da u timu Zmajeva više ne gledamo igrače koji ne igraju u svojim klubovima. To se u ovom trenutku odnosi na Izeta Hajrovića i Harisa Medunjanina.

Ukoliko se uskoro ne popravi situacija sa klubovima ove dvojice igrača, oni više neće dobivati poziv u reprezentaciju BiH.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...