Zbog ovog se Bosna crveni: Da li je Pjanić kriv za sve?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovim kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo ne briljira.

Ne treba biti vrsni fudbalski pozvalac, pa ustvrditi kako Zmajevi u kvalifijacijama za Euro naredne godine ne igraju dobro.



Porazi od Kipra kući i Izraela u gostima, koštali su BiH direktnog plasmana, a do posljednje minute biće upitan i baraž.

Mnogo je razloga za loše rezultate Zmajeva, ali glavni krivac zbog toga nije Miralem Pjanić.

Dio bh. javnosti obrušio se na Pjanića nakon posljednje dvije utakmice kvalifikacija, kada je mlada zvijezda Rome bila daleko ispod svog nivoa.





Malo ko u obzir uzima da je Pjanić igrao povrijeđen, ali, realno, mnogo smo više očekivali od njega.

U tome i jeste problem. U očekivanjima.

Pjanić je najveća zvijezda BiH, nakon Edina Džeke i od njega se očekuje mnogo, ali on NIJE zaslužio zvižduke i prozivanja u medijima.

Da li je samo Pjanić igrao loše u ovim kvalifikacijama?

Naravno da nije.

Vedad Ibišević bez gola mjesecima i mjesecima, Haris Medunjanin nije odigrao službeno utakmicu više od pola godine, Asmir Begović protiv Belgije prima nevjerovatne golove, Sead Kolašinac izgleda potpuno izgubljen i van forme, Emir Spahić više ni sam ne zna je li povrijeđen, a Muhamed Bešić nevjerovatnom glupošću zaradi sebi suspenziju na tri utakmice i ostavi reprezentaciju na cjedilu u najvažnijim minutama.

I onda se Bešiću čestita na "prkosu i ponosu bosanskom", jer, avaj, neka mu je jebo mater, ne da na sebe... Mangup.

Pa da svalimo sve na Pjanića, onog momka što je odbio reprezentaciju FRANCUSKE kako bi igrao za domovinu, što je plakao kao malo dijete kada su Zmajevi u Litvaniji izborili Brazil...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...