Ko i zašto laže bh. javnost? Nije ovo vašar, ovo su Zmajevi

Zvjezdan Misimović neće ponovo igrati za nogometnu selekciju BiH, niti je to bila ozbiljna opcija. Uprkos našim željama, pa i pisanju medija na tu temu, Misimović se oprostio od reprezentacije BiH i činjenica da igra u Kini ne mijenja ništa kada je u pitanju njegov povratak u A selekciju.

Nije vašar, već A selekcija




Svjestan toga je i selektor Mehmed Baždarević, koji zna da Misimović neće ponovo biti dio tima. Međutim, kada ga neko pita da li bi volio da je u reprezentaciji, naravno da će reći DA, a niti želi, niti će ikada reći - "NE, ne bih volio da je dio tima", piše Oslobođenje.

Uostalom, Meša je odmah po dolasku na selektorsku stolicu rekao kako mu je žao što je Misimović rekao zbogom, a "desetka" bh. selekcije je čak na jednom okupljanju bio i u ulozi team-koordinatora i pomalo bi vašarski izgledalo da sada ponovo obuče dres jedne selekcije koja se bori za odlazak na Euro, bez obzira na njegov kvalitet.

Misimović nam je bio potreban, a potreban nam je i sada igrač njegovih kvaliteta, ali u ovom trenutku se moramo osloniti na snage koje imamo, a to su - Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Haris Medunjanin...





Ima tu još igrača, koji bi mogli biti Misketova alternativa, poput Sanjina Prcića ili Semira Štilića, ali jedan je tek promijenio klub, a drugi baš i ne uživa povjerenje Baždarevića, koji će spisak igrača na koje računa protiv Velsa i Kipra objaviti već u ponedjeljak.

I ne, na njemu neće biti ime Zvjezdana Misimovića, jer njegovo igranje ili neigranje definitivno nije najveći problem koji ima naša selekcija. veći je problem kako psihički vratiti Miralema Pjanića, kojem se zviždi, a Muhamedu Bešiću, koji dobije crveni karton - aplaudira.

BiH - zemlja apsurda

U zemlji apsurda, kakva je BiH - spas tražimo u igraču koji igra u Kini, umjesto da se okrenemo onima koji su tu i kojima je podrška itekako potrebna, jer je evidentno da se nalaze u krizi, ne toliko igračkoj, koliko zapravo psihičkoj.

Uz sve to, Misimović, ako se bude vraćao u reprezentaciju, to će biti na poziciju direktora Tehničkog sektora, koja mu je obećana prije odlaska u Kinu, a možda i ostane još neko vrijeme u ovoj zemlji, s obzirom na to da je napokon pronašao ligu i zemlju u kojoj će uživati u nogometu i igrati ga iz zadovoljstva, a bez nekog prevelikog pritiska.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...