Otjeran iz reprezentacije: Zbog skandalozne odluke Saveza BiH ostaje bez najvećeg talenta?!

Emir Bijelić je kapiten juniorske ekipe Metza. Francuski je drugoligaš prvi u Drugoj ligi, a bh. nogometaš jedan je od najboljih u svojoj konkurenciji.





Bio je kapiten kadetske ekipe Metza koja je bila prvak Francuske. Prošao je sve mlađe selekcije Luksemburga, piše Avazov sport.

Baš kao i Miralem Pjanić. 

Na meti je engleskih klubova...

Nedavno je Bijelić, supertalentirani veznjak dobio zeleno svjetlo FIFA -e da može igrati ubuduće samo za BiH. Sve je to nedovoljno. Bijelić nije prošao kod Tonija Karačića, selektora juniorske reprezentacije. Nema ga na spisku za prijateljske mečeve s Makedonijom. Kakvog li apsurda.

- Bijelić je mlad - objašnjeno je iz NSBiH.




Najmanje je važno ko je autor nečuvene izjave. Bijelićev je "hendikep" što je mlad, jer je rođen 16. januara 1998. godine. Da je, recimo rođen 31.decembra 1997. godine on bi došao u obzir, ovako fali mu šesnaest, sedamnaest dana. Stručnjaci koji su gledali Bijelića tvrde da je novi Elvir Rahimić, da ima sve predispozicije da izraste u kvalitetnog veznjaka.

Kapitenska traka u juniorskoj ekipi Metza, te ponude engleskih klubova, najbolje su potvrda Bijelićevih kvaliteta.

Nažalost, selektori mlađih selekcija u NSBiH robuju godištima. Svojevremeno je jedan bivši selektor, renomirano trenersko ime, Miralema Pjanića, u godinama u kojim je sada nadareni Bijelić, slao u juniore da se "gomba" za mjesto s igračima Kozare, Graničara iz Županje, Čukaričkog i drugih anonimusa.

I zamalo ga otjerali iz reprezentacije BiH.

- Selektori ne smiju robovati godištima. Ako je igrač kvalitetan, a još mlad, to je njegova prednost, a ne smije biti hendikep - upozorava Denijal Pirić, direktor reprezentacija u NSBiH. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...