Pellegrini otkrio zašto je prodao Edina Džeku

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko od ove jesezone član Rome,u koju je došao nakon četiri sjajne sezone u Manchester Cityu.





Menadžer Manchester Citya Manuel Pellegrini odlučio se odreći Džeke, nakon što je u klub doveo Wilfrieda Bonya i mladog 18-godišnjeg nigerijskog reprezentativca Kelechi Iheanachoa.

Ovaj mladi napadač iz Nigerije se smatra velikim potencijalom, ali je trenutno daleko od nivoa potrebnog da igra u Manchester Cityu, tvrde stručnjaci.

Ipak, Pellegrini toliko vjeruje ovom mladiću, da se zbog njega odrekao usluga Edina Džeke, za kojeg i uprava tima sa Etihada, ali i navijači misle da ga se City olako odrekao.



"On je za nas veoma važan igrač, iako ima samo 18 godina. Uostalom, on je razlog zbog kojeg nismo doveli zamjenu za Edina Džeku, kada je on otišao u Rim", rekao je Pellegrini, pa nastavio:

"Mislim da on može biti dobra zamjena za Džeku. Posjeduje veliki potencijal i može koristiti ekipi".

Ova je izjava, blago rečeno, začudila, jer je Nigerijac još uvijek dijete, a sa 18 godina ekipu nisu mogli nositi ni Leo Messi, ni Cristiano Ronaldo, pa sigurno neće ni Kelechi Iheanachoa.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...