Džeko ili Mandžukić? Juventus zna odgovor

Nakon tri kola u Serie A podvlače se već polako crte ko je kako trgovao, ko se kako snašao u novoj sredini.





Mario Mandžukić, sada je to i više nego evidnento, jedan je od onih koji će trebati vremena, za razliku od prošle sezone kada je svoje najbolje utakmice u Primeri odradio u prvih nekoliko mjeseci...

Usporedba s Edinom Džekom ukazuje na to da je bh. reprezentativac dobio više povjerenja od svog trenera (igrao je 67 minuta više), a Džeko je bio i starter u sve tri utakmice.

U dodavanjima je daleko uspješniji Džeko, a koji je imao preciznost od 70.5 % u odnosu na Mandžinih 46.9 posto, a u duelima je uspješniji hrvatski reprezentativac (44.7% - 52%). U startovima ipak su brojke bolje na strani bivšeg igrača Manchester Cityja (75%-50%).



Ono što zabrinjava u Mandžinim brojkama je i podatak da još nije imao niti jedan udarac u okvir vrata, tek četiri ukupno - izvan. Kod Džeke su tu daleko bolje brojke (4 u okvir, 7 izvan), a uostalom i zabio je jedan gol.

U Juventusu su uoči početka sezone očekivali kako će Mandžukić od prve utakmice nositi napad Stare dame, ali je sada već vidljivo kako se to još uvijek neće desiti.

S druge strane, Džeko se već ustalio u timu Rome i pokazao da mu igranje u Seriji A neće biti nikakav problem, kada je glavom fantastično matirao upravo golmana Juventusa, Gigija Buffona.

Osim toga, Džekina Roma u uvodu sezone igra daleko bolje, te se nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa sedam bodova, dok je Juventus tek 16. sa samo jednim bodom.

Najtrofejniji italijanski klub tako se nalazi u zoni ispadanja, a Mandžukić se do sada pokazao kao pravo razočarenje, pa nije ni čudno što ga je trener Atletico Madrida Diego Simeone tako lako otpustio.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...