Baždarević priznao: Nije sigurno da će se Miske vratiti

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević želi u timu imati najbolje što ima u ovom trenutku za preostale dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.



S obzirom da na utakmicama protiv Walesa i Kipra neće moći na računati na suspendovanog Muhameda Bešića, kao ni na Harisa Medunjanina, koji je praktično udaljen iz ekipe Deportiva, Baždarević mora pozvati još igrača u veznom redu.

Želja selektora Zmajeva je rekorder po broju nastupa u državnom dresu, Zvjezdan Misimović.





Misimović se nedavno oprostio od reprezentacije, a ova mu je sezona koju igra u Kini i posljednja u karijeri.

Međutim, čini se kako Miske u ovom trenutku i nije zainteresovan za povratak.

"Zvjezdan trenutno najviše razmišlja o tome hoće li s Guižu Reneom opstati u ligi i šta će uopće sa svojom karijerom. Možda odluči da je završi i mi tu, onda, ne možemo ništa. Vjerovatno će se sve znati u ponedjeljak ili utorak. Ako on bude bio za povratak, onda sam i ja", rekao je Baždarević.

Misimović je nedavno medijima izjavio kako je njegovo vrijeme u reprezentaciji završeno, te je tada uputio i emotivnu poruku navijačima BiH, čiji je miljenik

Zvjezdan Misimović je u svojoj karijeri odigrao 84 utakmice za reprezentaciju BiH, najviše u istoriji, te je zabio 26 golova, čime je drugi strijelac Zmajeva svih vremena, iza Edina Džeke.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...