Da li je konačno došlo vrijeme za Sergeja Barbareza?

Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten reprezentacije BiH, sve je bliži selektorskoj poziciji, saznaje Avazov Sport iz pouzdanih izvora.

Barbarez je prije dolaska Safeta Sušića, potom Mehmeda Baždarevića, slovio kao novi selektor. Unatoč želji javnosti, velikog broja navijača, "Barba" nije dobio povjerenje čelnika NSBiH.



Prije godinu dana, prije izbora Meše, Barbarez je bio na korak od klupe. Premda su pregovarači iz NSBiH bili oduševljeni njegovim programom, koji je izložio sa svojim prijateljem Zlatanom Nalićem, Sergej nije ušao u uži izbor.

Navodno, sada je zrela situacija da se Barbarez vrati na velika vrata. Doduše, samo ako reprezentacija ne bi izborila plasman na Evropsko prvenstvo.





- Ukoliko Baždarević ne odvede BiH na EP u Francusku, Barbarez je sigurno novi selektor - kaže naš izvor iz NSBiH za Sport.

U NSBiH bi, priznaju - najradije željeli da Baždarević izbori plasman u Francusku.

Na ruku Sergeju ide dugogodošnja podrška najveće navijačke grupe BH Fanatikosa. Barbarez je adut i visokopozicioniranih čelnika u NSBiH, koji zbog „viših interesa“ i svojih pozicija u budućnosti, mogu pridobiti ostale članove nogometne vlade za podršku takvoj odluci.

S druge strane, postoji razmišljanje da se s Baždarevićem i njegovim "teamom" napravi novi ugovor. Meša je u kratko vrijeme unio dosta novina, ozbiljnosti, reda, što je prepoznala javnost. Ako ne uspije odvesti Zmajeve na Evropsko, najmanja će biti krivica do selektora. Krivica je u okolnostima u kojima je došao za selektora i malom broju (dva) bodova koje je naslijedio od prethodnika.

Baždarević je svjestan da neke stvari "izmiču kontroli", ali čini sve da ostvari cilj.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...