Real Madrid i Muhamed Bešić zatvorili vrata baraža Zmajevima?

U susretu prvog kola Lige prvaka između Real Madrida i ukrajinskog Shakhtara, povrijedio se reprezentativac Velsa Gareth Bale.

Bale je morao napustiti teren zbog povrede već u prvom poluvremenu, a prema prvim prognozama van terena je trebao biti oko četiri sedmice.



Međutim, doktorska služba Real Madrida učinila je dodatne napore, pa kako danas javljaju mediji u Španiji, Bale se ubrzano oporavlja, te bi mogao biti na terenu već za dvije sedmice.





To znači da će biti spreman za susret kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine, kojoj protiv Velsa odgovara samo pobjeda.

Ne treba posebno napominjati koliko Bale znači Velsu, pogotovo što protiv Zmajeva najvjerovatnije neće igrati druga zvijezda ove selekcije, Arsenalov Aaron Ramsey.

Koliko Bale znači igri svoje reprezentacije, pokazuje podatak da je postigao čak šest od ukupno devet golova Velsa u ovim kvalifikacijama.

Ove vijesti ne idu na ruku ni selektoru Zmajeva Mehmedu Baždareviću, koji protiv Velsa neće imati na raspolaganju Muhameda Bešića, koji je u prvoj utakmici fenomenalno zaustavio Balea.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...