Zastrašujuće! Pogledajte sastav Belgije za utakmicu sa Zmajevima

Narednog ponedjeljka derbi grupe B kvalifikacija za EURO 2016 odigrat će Bosna i Hercegovina i Belgija, prije toga će u petak obje selekcije odmjeriti snage sa Velsom odnosno Andorom.



Dok Safet Sušić može biti zabrinut te problemi stižu sa svih strana prije svega u vidu povreda nekih od igrača koji su do sada bili nezamjenljivi dio tima Marc Wilmots može zadovoljno trljati ruke, piše Scsport.ba.

Selektor Crvenih đavola je danas primio dobre vijesti budući da su Eden Hazard, Sebastien Pocognoli i Toby Alderweireld normalno trenirali, dok će Thibaut Courtois prema svemu sudeći biti spreman za okršaj na Bilinom Polju, a protiv Andore će među stativama stajati Simon Mignolet.

''Naš tim je veoma jak, iako je ranjiv na kontra napade kada ima prostora. Naši protivnici nisu glupi i oni su to primjetili, razmatram nekoliko varijanti'', proučio je Wilmots.




Na današnjem treningu Belgijanci su uigravali formaciju 4-3-3 i to u sljedećim sastavu: Mignolet - Alderweireld, Kompany, Lombaerts, Vertonghen - Nainggolan, Defour, De Bruyne - Mertens, Origi, Hazard.

Upravo u ovoj varijanti bi trebali istrčati i na teren Bilinog polja budući da će pred utakmicu sa Zmajevima imati samo jedan trening pa je Wilmots već odlučio da isproba varijante za taj meč.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...