Pape mijenjaj dok te nisu smjenili!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prva tri susreta kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj osvojila dva boda, uz jedan poraz i dva remija.





Nakon šokontnog poraza protiv Kipra u Zenici uslijedila su dva remija, prvo u Cardiffu kod Welsa, a onda na Bilinom Polju protiv Belgije i naredna utakmica koja se igra sljedećeg mjeseca protiv Izraela bit će presudna za daljni tok kvalifikacija.

U prve tri utakmice selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, je pokazao svoje neznanje u vođenju nacionalnog tima krenuvši od selekcije ekipe pa do taktičke zamisli a o izgubljenom autoritetu da ne pišemo ovdje, iako je upitno da li je ikad i imao autoritet pored bivšeg kapitena Spahića.

No, dok uporno Sušić ignoriše Semira Štilića, on nastavlja svoju golgetersku seriju, dok naši napadači igraju jalovo i neefikasno Aidin Mahmutović već godinama kao i Eldin Adilović traže priliku da pokažu svoje znanje, tu je i Ermin Zec. Na listi za poziv u reprezentaciju se nalaze i dva kvalitetna golmana, Jasmin Burić i Ibrahim Šehić,  o Zukanoviću da ne pišemo sve je rečeno, a tu je i Kenan Horić koji u Sloveniji igra sezonu karijere. Mogli bi ovako još nabrajati one koji nisu na spisku Safeta Sušića, a koji u najmanju ruku zaslužuju da budu na širem spisku.



Taktika selektora od utakmice sa Egiptom pa preko Svjetskog prvenstva i sve do kvalifikacija je blago rečeno katastrofalna i izgubili smo ono što nas u prošlim kvalifikacijama krasilo - a to je EFIKASNOST. U tri utakmice kvalifikacija postigli smo svega dva gola i to oba na domaćem terenu.

Već naredne sedmice selektor će objaviti spisak igrača na koje će računati u susretu sa reprezentacijom Izraela, vrlo vjerovatno da će Pape ostati pri svom da pozove ponovo iste igrače tako da je uzaludno nabrajati i upozoravati na igrače koji bi mogli se naći na spisku.

Selektoru nije potreban Štilić koji će postići i koji postiže pogotke, jer se ne uklapa u sistem neefikasnosti.

Javnost je ogorčena na Sušića i priželjkuje se njegov odlazak sa klupe naših Ljiljana već nakon susreta sa Izraelom.

Pape mijenjaj dok te nisu smjenili!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...