Odličan potez Safeta Sušića

Ukoliko u obzir uzmemo samo utakmicu protiv Velsa, BiH je izgledala dosta dobro.



Daleko od odličnog, ali nije bilo generalno loše, a dojam bi bio znatno bolji da smo uspjeli pobijediti, što je zapravo i realan odnos snaga, pogotovo jer su Velšani nastupili bez dvojice jako dobrih igrača Ramseya i Allena, pa je sav teret pao tek na Balea.

Međutim, ukoliko se sagleda cjelokupna slika, onda je to daleko od idealnog. BiH nije ispravila kiks iz 1. kola i poraza od Kipra, te poslije dva osrednja protivnika na kontu ima tek bod. Koliko je zapravo bitna bila pobjeda nad Kiprom, pokazala je utakmica između njih i Izraelaca, koji su u gostima slavili sa 2:1 i promovisali sebe u jednog od najozbiljnijih kandidata za drugo mjesto.

No, vratimo se utakmici. Sušićeva ideja, ili prinuđenost da na mjestu stopera stavi Anela Hadžića, bila je jako dobra, s obzirom na to da je veznjak Sturma svoj dio zadatka, zajedno sa Šunjićem, odradio gotovo besprijekorno. Njih dvojica su možda bili i najbolji dio našeg tima, uz Begovića, koji je najviše poslao imao tek u finišu.



Muhamed Bešić je ponovo dokazao koliko je odličan u defanzivi. Presjekao je nebrojen broj napada, a jedan od najboljih svjetskih igrača Gareth Bale, mučio je muku sa njim, a u više navrata gubio je duele protiv našeg defanzivca.

Zapravo, Bešić je bio jedna od svijetlijih tačaka u veznom redu, gdje su trenutke blještavila imali i Pjanić, Sušić i Medunjanin, koji su se često i gubili, s obzirom an to da su naša tri kreativca nerijetko bila u uskom prostoru, gušeći jedan drugog.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...