Da li je ovo razlog što Safet Sušić ne da Izetu Hajroviću da igra?

Werder Bremen zakovan je za dno Bundeslige nakon sedam kola. Tim Robina Dutta još uvijek ne zna za trijumf uz četiri izborena remija.



Zbog toga sportski direktor kluba Rouven Schroder već ima sačinjenu listu potencijalnih pojačanja za zimski prelazni rok u kojemu Werder bez obzira na situaciju neće puno potrošiti. Cilj je angažman relativno jeftinih, a kvalitetnih igrača. Takav pogodak su ljetos u Werderu napravili sa Izetom Hajrovićem.

"Izet kaže da je teže igrati Bundesligu od prvenstava u Turskoj i Švicarskoj. Odgovornost je veća i on mora mnogo više raditi u defanzivi. Na treninzima nastojimo otkloniti njegove nedostatke", prokomentarisao je Schroder.



Da li je možda slabija igra u odbrani Izeta Hajrovića razlog što ovaj fudbaler u posljednje vrijeme minute u igri selektora Safeta Sušića dobija na kapaljku ne znamo, ali je sigurno da bi Izetova igra u ofanzivi mogla mnogo doprinijeti Zmajevima.

Izet Hajrović je u svojoj debitantskoj sezoni u Bundesligi zabilježio šest nastupa do sad. Tri puta je bio starter, tri puta je ušao sa klupe, dok je posljednju utakmicu protiv Mujdžinog Freiburga odgledao sa klupe za rezervne igrače.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...