Svi se pitaju: Zašto je Sušić selektor koji vrši najmanje izmjena u Evropi?

Iako još uvijek nije kompletirano drugo kolo kvalifikacija za EURO 2016.godine jasno je da će selektor BiH, Safet Sušić napraviti najmanje izmjena od svih selektora u Evropi.



Protiv Kipra i Velsa je izvršio samo tri izmjene, a jasno je da je mogao maksimalnih šest.  Većina selektora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija izvršila bar po dvije izmjene na jednoj utakmici, a velika većina i po tri. Očito je da Pape ne vjeruje baš igračima koje ima na klupi, piše Scsport.ba.

Protiv Kipra je tvrdio da je na terenu imao previše napadača na terenu, dok se sinoć u Cardiffu odlučio samo za jednu izmjenu jer ga je bilo strah mijenjati s obzirom da je na klupi imao samo ''niske'' igrače.



To je jedna od zamjerki selektoru, jer naše Zmajeve već za dva dana očekuje još teži duel nego onaj sinoć protiv Velšana. Jasno je bilo u finišu da neki igrači nemaju snage za cijelih 90 minuta, te da je bilo potrebno svježe krvi, ali Sušićeva je zadnja.

Vidjećemo šta će biti protiv Belgije odnosno da li će Sušić bar nekoga ranije poslati na zagrijavanje, jer je pomalo neozbiljno izgledalo da samo Hajrovića  pošalje na zagrijavanje i to oko 75. minute.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...