Sušić oduševljen: Čudo se desilo u Chicagu

Medicinski tim Zmajeva u pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu bio je značajniji za našu reprezentaciju više nego ikad.

PIŠE: BOJAN SELESKOVIĆ



Čak šest reprezentativaca došlo je povrijeđeno na pripreme, no odličnom dijagnozom, te još boljom primjenom lijekova i fizikalne terapije, nakon samo tri sedmice oporavka selektor Safet Sušić danas može raspolagati punim kapacitetom na sve pozvane igrače.

Medicinski tim predvođen dr. Reufom Karabegom i njegovim saradnicima fizioterapeutima Radomirom Ćosovićem, Ismarom Hadžibajrićem i Sinišom Ćibićem uspješno je oporavio Begovića, Fejzića, Kolašinca, Sušića i Lulića, a sa Bičakčićem su napravili pravo čudo.

Emir Spahic


Svi zakoni i iskustva medicine govore kako je za Bičakčićev oporavak trebalo čak i do osam sedmica, no stoper Hoffenheima bi već večeras, gledajući na njegovo zdravstveno stanje mogao zaigrati za našu reprezentaciju od prve minute.

Ako uzmemo u obzir da su isto tako uspješno u rekordnom roku oporavili i Spahića i Vranješa koji su se povrijedili na utakmici protiv Obale Slonovače, onda možemo samo konstatovati kako Zmajevi imaju medicinski tim kojega se ne bi postidjeli ni svjetski prvaci Španjolci.

Sve gore navedeno, još jedan je pokazatelj i dokaz, kako Zmajevi tokom priprema za Svjetsko prvenstvo u organizaciji Fudbalskog saveza BiH imaju uslove za rad koji su najviše moguće kategorije.

(Reprezentacija.ba)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...