Ovo je idealna ekipa Zmajeva koji ne idu u Brazil

U iščekivanju Svjetskog nogometnog prvenstva „Brazil 2014“ svakodnevno možemo vidjeti u svim medijima raznorazne prozivke, zamjerke, uvrede na račun selektora, Saveza, igrača, terena, hotela i čega sve ne, te „...'ta će Avdija“, „...et nek je on zvao Tinu“...

PIŠE: Miralem Muminović

Često se i sami zanesemo u svim tim razmišljanjima, taktikama, formacijama, tamam k'o da nas ko šta pita.



Spisak je takav kakav jeste, na njega samo može Pape uticati za što je,konačno, i odgovoran. Sada nam više nego ikad treba jedinstvo, pa kad već ne možemo ništa promijeniti, uživajmo u miru u iščekivanju onog što nas čeka.

Da polahko postajemo bitan faktor u svijetu fudbala (barem tu), svima je odavno jasno. To potvrđuju rezultati našeg nacionalnog tima posljednjih godina, a nadamo se da ćemo tu ulogu podebljati na predstojećem prvenstvu.



Razloga za to je mnogo: od promjena u samom Savezu, dolaska najuspješnijeg fudbalera i selektora svih vremena naše zemlje na mjesto selektora, do sve češćeg pojavljivanja vrhunskih igrača diljem Starog kontinenta koji rado biraju BiH za svoju reprezentaciju.

Mi smo se pozabavili sastavljanjem tima naših internacionalaca i bivših reprezentativaca koji nisu pozvani među 23, a radi se o izuzetno vrijednim igračima, koji bi u većini reprezentacija na ovom prvenstvu našli svoje mjesto.

Tim bi izgledao ovako:
                                                 
Šehić; Cocalić, Pandža, Dilaver, Zukanović; Zahirović, Štilić, Stevanović, Prcić; Zec, Muslimović. Rezerve: Husić, Jahić, Bunoza, Kvržić, Vrančić, Hodžić, Šćuk, Ljevaković.

Ovaj tim, prema podacima s uglednog  transfermarkt.de bi koštao oko 17 miliona €. Usporedbe radi, reprezentacija Hondurasa, koja je ovogodišnji učesnik prvenstva košta 21 milion, a u obzir je uzeto  23 fudbalera, Iran 28 miliona itd. Naš nacionalni tim koji će igrati na prvenstvu procijenjen je na  116,75 miliona eura.
Miralem Muminović



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...