Zašto Džeki nije smetao natpis "Srbija do Tokija"?

Srbijanski mediji su ogorčeni na činjenicu da je Nogometni savez Engleske pokrenuo istragu protiv reprezentativac te zemlje Aleksandra Kolarova i Matije Nastasića.



Podsjećamo, Nastasić i Kolarov su se na proslavi osvajanja naslova prvaka Engleske pojavili u majicama sa natpisom "Srbija do Tokija".

Mediji u Srbiji se čude ovome, te se pitaju kako to da Edinu Džeki nije smetao natpis, a jeste Kongresu Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Tekst sa srbijanskog portala Kurir vam prenosimo u cijelosti:

"Na zahtev Kongresa Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) i Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK), Engleska Fudbalska Asocijacija (FA) navodno je pokrenula istragu protiv srpskih fudbalera iz Mančester Sitija Aleksandra Kolarova i Matije Nastasića zbog ponašanja tokom slavlja za osvojenu titulu prvaka Premijerlige 11. maja.

Dzeko Kolarov Nastasic Srbija do Tokija


Bošnjacima iz Amerike je zasmetalo to što su srpski igrači tokom proslave nosili majice sa natpisom "Srbija do Tokija".

"U korespondenciji koja je primljena u službi za odnose s javnošću KBSA, predstavnik komunikacije FA navodi da se “istražuje slucaj” i “da su kontaktirana oba igrača kako bi pojasnili svoje ponašanje”.

Ova dva fudbalera su odlučili da proslave titulu noseći posebno napravljene bele majice sa veoma istaknutim i uvredljivim srpskim ultranacionalističkim sloganom “Srbija do Tokija” koji su korišteni od strane srpskih vojnih i paravojnih snaga", stoji između ostalog u saopštenju.

Zanimljivo je da se na slici pored Kolarova i Nastasića nalazi i Edin Džeko, kome ni najmanje ne smeta natpis na majicama.

Engleski mediji za sada nemaju nikakvu informaciju o ovom slučaju.", piše Kurir.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...