Misimović odgovorio Sušiću na izjave

Svaka reprezentacija ima ono nešto što joj daje dušu, a vjerujemo da je to u bh. timu – Zvjezdan Misimović.



Svojevrsni “bad boy”, ako hoćete i mangup među Zmajevima, pretposljednji se, prije Senada Lulića, priključio pripremama u Sarajevu, a samo vijest da je stigao – mnoge je obradovala.

Nije Misimović ili Miske, kako ga mnogi vole zvati, zanimljiv zbog činjenice da je igrač s najviše nastupa za reprezentaciju i da je jedini igrač sa popisa za Brazil koji igra izvan Evrope.

Krasi ga pomalo buntovnički karakter te sjajan potez na terenu, on je klasični nogometaš, nikako jedan iz nove pomalo sterilne generacije.

Zvjezdan Misimovic


Gotovo sve što se događa oko njega zanimljivo je, a u reprezentaciji je proteklih godina uz zapažene partije intrigirao i svojim otvorenim sukobom sa Safetom Sušićem.

Često ga je ovaj znao prozivati zbog njegove tjelesne pripreme i viška kilograma, no uvijek je isticao i to – da bez njega ne može. I ovog puta, nakon njegova priključenja pripremama u Sarajevu Sušić ga je pohvalio i “pecnuo”…

- Misimović je došao ko maneken, to smo svi primijetili. Ovakav će nam puno značiti, rekao je selektor.

Misimović, kojeg pitanja o tjelesnoj pripremi prate već duže vrijeme, odgovorio je na to na sebi svojstven način.

- Ne znam…, Što da kažem na to? Manekeni nemaju što tražiti na terenu.

Ipak, njegova spremnost nije nešto na što se moglo sa sigurnošću računati. Iza Zvjezdana je period vraćanja u formu nakon teške ozljede u Kini.

- Radio sam dosta. Imao sam malo težu povredu, zbog koje pauzirao tri mjeseca. Radio sam svaki dan da se vratim u formu. Svaki dan sve je bolje i bolje, zadnje utakmice u kineskoj ligi bile su dobre i nadam se da mogu nastaviti u tom ritmu. Nemam nikakvih problema po tom pitanju, rekao je.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ga Sušić koristiti u Brazilu, jer nedavno je selektor rekao kako nije siguran “mogu li Medunjanin, Pjanić i Misimović igrati zajedno”…

- Nisu oni igrači koji često oduzimaju loptu, a to nam treba. Medunjanin će igrati zadnjeg veznog, ali zajedno s ovom dvojicom u vezi? Ne znam…, bio je Sušićev tadašnji komentar.

Da li je Sušić htio možda razdrmati atmosferu i ciljano “zabrinuti” svoje veznjake, nismo sigurni,. No, kako god bude, Misimovićev potez sigurno će se tražiti, a uvjereni smo da će, bude li nezadovoljan, to jasno dati do znanja.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...