Policija u St. Louisu blokirala hotel gdje su Zmajevi

Nakon što su sinoć zbog oluje proživljavali pravu noćnu moru na putovanju do odredišta, nogometnim reprezentativcima Bosne i Hercegovine jutros je u Sent Luisu osvanulo sunce.



Međutim, zbog svega što su preživjeli preksinoć, nije bilo nimalo neobično što u i oko luksuznog hotela „Ritz Carlton“ apsolutno ništa nije odavalo da se tu nalazi jedna nogometna reprezentacija učesnica Svjetskog prvenstva.

Kasni dolazak u Sent Luis, oko tri ujutro po lokalnom vremenu bio je razlog što je selektor našeg tima Safet Sušić otkazao jutarnji trening i fudbalere oslobodio svih obaveza do večernjeg, koji je zakazan za 18 sati po lokalnom vremenu (jedan ujutro po našem), a oni su ga koristili odmarajući se u svojim sobama. Po dolasku u „Ritz Carlton“ sreli smo samo Sušićevog pomoćnika Borčea Sredojevića, koji nam je prepričao šta se dešavalo sinoć u zraku iznad Čikaga, kada avion s našim timom nakon nije uspio sletjeti nakon nekoliko pokušaja.

- Nije to bilo tako strašno, ali nam je odgodilo dolazak za nekoliko sati, jer smo morali u Indijanapolis sipati gorivo. Tek nakon četiri-pet pokušaja smo uspjeli sletjeti – rekao nam je Sredojević.

Zmajevi


Mada u Sent Luisu živi oko 80.000 Bosaca i Hercegovaca, oko i u hotelu „Ritz Carlton“ vlada mir, najviše zbog činjenice da je radni rad, ali na večerašnjem treningu sigurno će biti drugačija priča.

Prisustvo novinara „Dnevnog avaza“, prvog koji je došao do naših reprezentativaca u hotelu Ritz Carlton u Sent Luisu, naravno, nije prošlo nezaopaženo od strane američkih policajaca koji se brinu za mir „Zmajeva“. U kratkom informativnom razgovoru, američki čuvar reda, našeg porijekla, objasnio je da nam je pristup hotelu zabranjen, pa čak i njegovoj bližoj okolini. Tvrde, tako je tražila naša delegacija.

Prvo upozorenje bilo je, naravno, kulturno, ali kako ne bismo riskirali ono malo nekulturnije, ipak ćemo se morati povinovati novonastaloj situaciji i izvještavanje s priprema našeg tima u SAD ograničiti na prostor izvan hotela.

Ipak, kako dan odmiče, tako sve više naših fudbalera izlazi u šetnju ulicama Sent Luisa, pa se može raditi i van hotela. Tako smo u proteklih sat zabilježili izlazak Miralema Pjanića, Zvjezdana Misimovića, Asmira Begovića, Vedada Ibiševića, koji vrijeme do večernjeg treninga provode u međusobnom druženju.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...