Ulicama Rio De Janeira teći će muslimanska krv bosanskih navijača?!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoju prvu utakmicu na predstojećem fudbalskom prvenstvu svijeta igraće protiv Argentine.



Ovaj će se susret igrati na slavnoj brazilskoj Maracani, a stadion je već rasprodan.

Međutim, kako je ranije najavljeno, na ovu utakmicu iz Argentine stiže grupa najokorjelijih huligana iz ove južnoameričke države.

Kako izvještavaju mediji u Brazilu za prvu utakmicu reprezentacije Argentine protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine vlada velika bojazan policije jer je svoj dolazak upravo na tu utakmicu potvrdila i zloglasna navijačka skupina “Hinchas Unidos Argentinos” (Ujedinjeni navijači Argentine).



Prema istim tim navodima u medijima, oko 700 huligana je najavilo svoj dolazak na utakmicu Argentina – Bosna i Hercegovina.

Ovo udruženje navodno finansira i sama vlada Argentine, a probleme velike su pravili i na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a tada su vlasti Južnoafričke Republike deportovalo 19 članova ove “navijačke” skupine.

Pripadnici grupe “Hinchas Unidos Argentinos” uglavnom su navijači niželigaških kluba iz Argentine i poznati su kao veliki ekstermisti.

Na socijalnim mrežama počeli su javno upozoravati kako će ulicama "Rio de Janeira teći muslimanska krv bosanskih navijača".



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...