Edin Džeko među sedam najpopularnijih muslimana na svijetu


Internet stranica “onislam.net” koja se bavi promocijom civilizacijskih vrijednosti i kulture objavila je listu najpopularnijih muslimana koje su izabrali muslimani diljem svijeta glasajući za njih putem interneta, javlja Anadolu Agency (AA).

Među muslimanima zvijezdama koji su svojim uspjesima i dostignućima obilježili 2013. godinu nalazi se i reprezenativac Bosne i Hercegovine i igrač Manchester Cityja Edin Džeko.


Osim njega, osobe koje su u protekloj godini ostavile najviše traga u muslimanskoj javnosti, prema ovoj stranici, su još Jasser Auda, Tariq Ramadan, Hanan Chehata, Nazma Khan, Samah El-Shafiey i Sami Zeidan.

Navodi se da su muslimani iz mnogim zemalja širom svijeta izabrali pomenutih sedam muslimana, koji su, prošle godine poslom kojim se bave dali veliki doprinos u zajednicama i zemljama gdje se nalaze ali i u svijetu.

“Ovih sedam muslimana je izabrano za 'Muslimane zvijezde 2013. godine' zbog njihovih dostignuća koja su doprinijela razvoju cijelog čovječanstva”, navodi se na ovom portalu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...