Dogovoren transfer: Edin Džeko se iz Brazila neće vraćati u Manchester

Edin Džeko mogao bi napustiti Manchester City nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Naime, najbolji strijelac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine svih vremena ima važeći ugovor sa Manchester Cityem do ljeta 2015. godine.

Međutim, do sada nije bilo govora o produžetku Džekinog ugovora sa timom sa Etihada, a engleski mediji tvrde kako je Manchester City spreman pustiti Džeku u bilo koji klub, osim rivala u Engleskoj.

Navodno je menadžer Edina Džeke Irfan Redžepagić prošle sedmice boravio u Kolnu, gdje se sastao sa čelnicima Borussije Dortmund, s kojima je usmeno dogovorio transfer Dijamanta u ovu njemačku ekipu.


Dortmund na kraju ove sezone ostaje bez svog prvog napadača, Poljaka Roberta Lewandowskog, koji će karijeru nastaviti u Bayernu iz Minhena, pa trener BVB Jurgen Klopp pod hitno mora naći adekvatnu zamjenu.

Nije tajna kako je Džeko odavno na listi želja Dortmunda, ali je problem predstaljala visoka plata koju reprezentativac Bosne i Hercegovine ima u Manchester Cityu.

Ipak, čini se kako je postignuto kompromisno rješenje, pa nije nemoguće da Džeku od naredne sezone ponovo gledamo na bundesligaškim terenima.

Osim toga, Džeko nikada nije krio kako mu je želja da se u jednom trenutku svoje karijere vrati u Njemačku.

Ovo mu je izgleda idealna prilika za to.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...