Sramno vrijeđanje reprezentativca Bosne i Hercegovine


Na portalu bhreprezentacija.wordpress.com objavljen je, blago rečeno budalast tekst u kojem se vrijeđa jedna od legendi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Novinar" koji je pisao ovaj tekst, osuo je paljbu Elviru Rahimiću, jednom od najomiljenijih igrača u našoj reprezentaciji.

U ovom se tesktu "navija" da se Rahimić izbaci iz reprezentacije, a da su u nju pozove Veroljub Salatić, isti onaj igrač koji do jučer nije priznavao postojanje Bosne i Hercegovine i kojem je "želja da obuče dres svoje otadžbine, Republike Srpske".

A, evo i teksta:


"Bh. reprezentaciji nedostaje zadnji vezni, a od svih kandidata Vero je miljama ispred po svim kvalitetima. Ustvari, ako bi zaigrao za repku Veroljub bi bio najbolji zadnji vezni u njenoj historiji, imajući u vidu da je hvaljeni Elvir Rahimić počeo igrati za repku sa 31 godinom (debitovao 2010-e), tek nakon što mu je karijera prilično naglo krenula silaznom putanjom.

Nije naodmet napomenuti da je svoje najbolje igračke godine Elvir drsko odbijao da igra za repku, samo zato jer mu je nanesena velika nepravda – nije mu upučen poziv kada je on mislio da ga je trebao dobiti, a to je bilo vrijeme kad je još uvjek igrao na visočkoj livadi za NK Bosna Visoko ! Niko nije optuživao Elvira za nacionalizam, četništvo, ustaštvo, izdajstvo, niti je bio omražen kao “anamo oni” vlasi i latini koji su “odbili” da igraju za Bosnu. Naprotiv za Elvirom, kasnije od milja prozvanim “General”, se žalilo i uzdisalo.

Ovi dvostruki aršini, kojim naši patrtiotski sportski magazini-portali odmjeravaju potencijalne reprezentativce BiH, su gotovo potpuno etnički kalibrirani, a baždareni potpunim nedostatkom profesionalne i strukovne etike i znanja.

Nije uredu pisati o Veroljubu Salatiću kao izdajniku i oportunisti, a pri tome zanemariti činjenicu da čovjeka niko i nikad nije ni pitao da li bi igrao za BiH. Nikad mu niti jedan novinar nije postavio takvo pitanje, nikad mu se niko iz saveza nije obratio sa takvim pitanjem!", navodi se u ovom umnom izglaganju.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...