Kako je moguće da Safet Sušić ne zna za ovo?


Zvanična internet-stranica Američkog fudbalskog saveza (MLS) objavila je zbunjujuću informaciju koja se poslije prenijela i na medije, a riječ je o učešću nogometne reprezentacije BiH na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama pod nazivom "Put u Brazil".

Kako je objavio MLS, takmičenje će se igrati od 27. maja do 10. juna uz učešće osam reprezentacija. Osim nas, spominju se Španija, Grčka, Obala Slonovače, Honduras, Bolivija, Salvador, te naš konkurent iz grupe na Svjetskom prvenstvu Nigerija.

S obzirom na to da naš savez dogovara dvije utakmice u ovom periodu, protiv Obale Slonovače i Meksika, 30. maja u Kanzas Sitiju, odnosno 3. juna u Čikagu, pitanje je na šta se ova informacija odnosi.


Zanimljivo je da ni ljudi iz Nogometnog saveza BiH nisu znali kako prokomentirati ovu informaciju.

U Brazilu zatvoreni meč protiv drugoligaša?

Neposredno pred početak Svjetskog prvenstva u Brazilu naš tim sigurno će odigrati dvije utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama, ali Sušić kaže da postoji mogućnost da bude organizirana i treća.

- Moguće je da ćemo igrati u našoj bazi nakon što dođemo u Brazil, a protivnik bi mogao biti neki od brazilskih drugoligaša - kaže Sušić, uz napomenu da bi susret bio nezvaničan, možda čak i zatvorenog tipa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...