KAKAV ŠOK Umro mladi bh. fudbaler: U ponedeljak trebao napraviti transfer karijere, ali je otišao sa ovog svijeta


Edvin Dino Hodžić jučer je završio svoj posljednji trening! U ponedjeljak je trebao potpisati za Inzbruk, a on odlazi s ovog svijeta.







Tuga u Austriji i Bosni i Hercegovini. Širom svijeta među bh.dijasporom. Ugasio se jedan mladi život. Dino je bio vrstan nogometaš. Igrao je za Kapfenberg.

Prijatelji, kolege saigrači, suparnici znaju ga kao vrsnog “haklera” , jednog od najboljih malonogometaša u Austriji, pogotovo među bh.dijasporom. Još prije neki mjesec igrao je u turskom Izmiru na Svjetskom prvenstvu dijaspore. I slavio s ekipom iz Austrije. Bio je defanzivac, ali koristan na drugim pozicijama.






“Tuga brate… Odradio je jučer trening, legao da spava i nije se više budio. Edvin, Dino, Hodža baš je bio omiljen među svima. Ne znam za njegova života, a živio je tek 24.godine, da li je iko za njega rekao ružnu riječ. Ne postoji niko, jer je Dino bio takav. Dobar, pošten i drag insan. Iz čestite porodice. Otac Nerko je ugledan u svom kraju i ovdje u Austriji i poštovan među svijetom.., kazao nam je Rešid Halilović, Edvinov prijatelj i Bosanac na radu u Austriji..

Nije krio suze i bol radi odlaska mladog života.

Ispričao nam je Rešid jednu poveznicu Dine Hodžića s hrvatskim reprezentativcem.






“Dino je igrao s Mateom Kovačićem. Čiji otac godinama radi u Austriji. Kao klinci igrali su zajedno. I nešto kasnije kada je Mateo dolazio svojima. Vjerujem da će ova vijest pogoditi i Matea jer su bili dobri drugari. Niko od nas ne vjeruje da nas je Dino napustio, kaže Rešo Halilović, prijatelj porodice Hodžić.

Hodžić i Kovačić igrali su zajedno u omladinskim kategorijama LASK-a. Sarađivali na terenu, družili se van njega, baš kao njihove porodice. Dino se radovao pobjedama Hrvatskoj, sa posebnom pažnjom pratio svaku minutu koju je Matej Kovačić proveo na terenu, a bio je planiran i susret nakon Mundijala.

I Enver Nuhanović, Krajišnik koji živi u Lincu, dugogodišnji nogometaš, istaknuti sportski radnik, napisao je na Facebooku dirljivu poruku Dini Hodžiću.

Mnogi prijatelji i saigrači Dine Hodžića u Austriji, BiH, među dijasporom su u šoku. Nadaju se da će Dino naći mjesto u džennetu. Tamo gdje je mjesto dobrima.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...