Loše vijesti za reprezentaciju BiH: Dno dna!

Zbrajanje dojmova 2015. godine već je pomalo iza nas, no donosimo vam još jedan zanimljiv pregled kako je izgledao prvih 50 FIFA-inih reprezentacija svijeta u smislu visine igrača, težine, njihovih godina, ali i koliko je igrača u nacionalnim momčadima iz 'liga petice' te koliko ih igra u domaćim prvenstvima, a koliko u inozemstvu.



Ono što je ujedno i zanimljivo, ali i katastrofalno, jeste podatak da je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jedna od tri reprezentacija čijih 100% igrača igra u inostranstvu. Ostale dvije su Senegal i Sjeverna Irska.





Kada je riječ o visini igrača , čini se kako divovi igraju na Balkanskom poluotoku. Srbi predvode listu s prosjekom od 185.6 cm. BiH je odmah iza sa samo jednim milimetrom manje, koliko imaju i Slovenija te Švedska. Hrvatska je na 15. mjestu s prosječnom visinom od 183.7 cm, koliko su visoki i Danci te Senegalci. Na posljednjem mjestu su uvjerljivo najniži Čileanci sa samo 175.6 cm.

Srbi predvode i poredak u težini s prosjekom od 80.1 kg, koliko imaju i Šveđani. BiH je na 13. mjestu sa 78.4 kg, koliko imaju i Švicarska te Slovačka. Hrvatska je na 18. mjestu s prosjekom od 76.9 kg, koliko imaju i Argentinci. Najlakši su Ekvadorci sa 71.4 kg.

U poretku najmlađih momčadi prva je Nigerija s prosjekom od 24.7 godina, dok su najstariji Škoti s 29 godina. Hrvatska je 30. s prosjekom od 27.5 godina, koliko ima i Iran, a BiH je 38. s 28.2 godina, koliko ima i Sjeverna Irska.

Pogledamo li postotak igrača koji igraju u 'ligama petice' , Engleska je uvjerljivo na prvom mjestu sa 100 posto, dok su Nijemci odmah iza s 99 posto. BiH je na devetom mjestu sa 74.7 posto, dok je Hrvatska na 19. mjestu sa 61.2 posto. Na posljednjem mjestu je Iran s niti jednim igračem iz 'liga petice', dok su Rusi odmah iznad s 0.7 posto.





BiH predovid popis reprezentacija s igračima koji igraju u inozemstvu sa 100 posto, koliko imaju i Sjeverna Irska te Senegal.

Hrvatska je na 17. mjestu s 87.3 posto reprezentativaca koji ne igraju u HNL-u. Posljednji su Englezi s 0 posto. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...