Više nema smisla: Baždarević izbacio dvojicu igrača iz reprezentacije BiH!

U veznom redu moramo naći zamjene za "rekreativce" iz Španije koje nikako da krene, Harisa Medunjanina i Izeta Hajrovića.



Dok je Harisova karijera na zalasku zbog godina za Izetov pad je kriv isključivo njegov vlastiti nemar, piše Nogolopta.com.

Ako sa 24 godine nemaš ambicije veće od sjedenja po klupama random ekipa iz donjeg doma neke od Lige petice onda sigurno da nisi igrač ni za reprezentacije.





“Švercovao” se i kod oba selektora i kod mene zbog nekoliko zaista dobrih poteza i utakmica u dresu repke, ali sada je krajnje vrijeme da ponovo zaigra ozbiljan klupski nogomet.

Alternative za Medunjanina su već tu, Gojko Cimirot je nakon povrede zaigrao kao preporođen dok Srđan Grahovac iza sebe ima jesen sa preko 20 nastupa za svoj Rapid.

Obojica su mladi i sigurno da u njima ima još puno  prostora za napredak. Osim njih tu je i Jasmin Šćuk, nogometaš Mlade Bolesav, čovjek koji je sa pozicije defenzivnog veznog bio drugi ili treći strijelac Česke prije dvije sezone i koji je ove jeseni izabran u Idealni tim Synot lige.

Opet kažem, to ne zvuči puno ali svakako da govori dosta o njemu i njegovoj konstantno dobroj formi i samopouzdanju.

Mario Vrančić mora igrati redovnije ukoliko želi da se nametne prije spomenutog trojca, nije dovoljno igrati svaku drugu po dvadesetak minuta da bi bio u rosteru.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...