Mourinho dao izjavu o Begoviću koja će se dugo pamtiti

Jose Mourinho je u razgovoru za britanske medije odbacio priče da žali za Petrom Čechom, još pogotovo kada je vidio njegov nedjeljni ligaški debi i (su)krivnju za primljene golove Arsenala od West Hama (0:2).





Iskusnog 33-godišnjeg golmana u Chelseaju je zamijenio bosanskohercegovački reprezentativac Asmir Begović, koji je već u službenom debiju za londonski klub pokazao sigurnost i kvalitet u koji Jose Mourinho nikada nije sumnjao.

"Ne, ne nedostaje nam Petr. Imamo dobrog golmana, zapravo dva odlična golmana. Thibaut i Asmir su fantastični. Sjajno da je klub doveo golmana prije 31. augusta, jer da nije, imali bismo problem, ne samo u subotu nego i u idućem kolu. Osim ako neki ne uvide da ono nije bilo za crveni karton i ponište suspenziju Courtoisu", izjavio je Mourinho.



Šanse da se poništi suspenzija Courtouisu su minimalne, pa će Begović gotovo pa sigurno stajati na golu u narednom kolu protiv Manchester Cityja. Cilj Begovića je braniti na što više utakmica za Chelsea.

"Ovdje sam došao da budem dio tima, da dam svoj doprinos u budem uspješan. Želim braniti na što više utakmica i radujem se narednoj utakmici, riječu su golmana bh. reprezentacije.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...