Mladi Bosanac "prekucao" Švedsku

Anel Ahmedhodžić, 14-godišnji bosanskohercegovački fudbaler, osvojio je Nike Premier Cup u Švedskoj sa Malmö FF-om, te je ponio titulu najboljeg igrača finala ovog turnira u kojem je bio strijelac.




Na Nike Premier Cupu održanom u Švedskoj nastupilo je najboljih 12 klubova za igrače do 15 godina, a u finalu je Malmö FF savladao Kalmar FF sa 2:1, a strijelac prvog gola bio je Ahmedhodžić, koji je ponio i titulu najboljeg igrača finalne utakmice.

Malmö FF će nastupiti na evropskom dijelu Nike Premier Cupa od 1. do 5. maja, koji će se održati u Beču, a najbolje dvije ekipe plasirat će se na svjetski dio ovog takmičenja, koji će se održati početkom jula u Holandiji.

Ahmedhodžić igra na poziciji stopera, a nerijetko zna zaigrati i na poziciji beka, dok mu nije strano igrati i u napadu. Jedne sezone 14-godišnji bosanskohercegovački fudbaler postigao je čak 30 golova.



Podsjetimo, na evropskom dijelu Nike Premier Cupa 2010. godine koji je održan u Danskoj, najbolji strijelac turnira bio je bosanskohercegovački napadač Ervin Agičić, koji je tada nastupao za slovenski NK Bravo iz Ljubljane.

(Scsport.ba)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...