Džeko nadomak rekorda svih rekorda: Dijamant se oglasio


Dijamant postigao 30 pogodaka ove sezone i tako stigao na samo dva gola zaostatka od Tottija, te četiri od apsolutnog rekordera Manfredinija.






Edin Džeko u utakmici protiv Palerma postigao je 30. pogodak u sezoni. Dijamant je sada na drugom najboljem učinku u svojoj karijeri, s obzirom na to da je igrajući za Wolfsburg u jednoj sezoni, postigao čak 36 pogodaka.

Rekord nije daleko

Ipak, gol protiv Palerma za Edina je još bitniji, jer je Roma uspjela prekinuti niz od četiri uzastopna poraza i sada u miru dočekuje revanš protiv Lyona na Olimpicu, gdje joj za prolaz dalje treba pobjeda od 2:0.

– Ovo je izuzetno bitna pobjeda za nas – mislim da je to jasno svima, kazao je Džeko, te nastavio:

– Prošla sedmica nije bila nimalo dobra za nas, tako da je jako bitno da smo uspjeli savladati Palermo i prekinuti negativni niz. Postigli smo tri pogotka, nismo primili nijedan i to je jako važno za naše samopouzdanje uoči meča protiv Lyona u Evropa ligi.

Džeko je dodao i to kako je on samo jedan od kotačića u sistemu Rome, koja je pokazala karakter.





– Osjećam se bitnim kao i svaki drugi igrač. Neki od momaka, koji su manje igrali ranije, pokazali su da se na njih može računati i sretan sam što su iskoristili priliku. Sve je izgledalo dobro. Uspjeli smo odmoriti neke bitne igrače, a oni koji su ih zamijenili su pokazali kako su spremni preuzeti odgovornost na sebe i uvjeren sam da će imati važnu ulogu u našem timu u budućnosti, kazao je Džeko, koji nije želio komentarisati šanse Rome u utrci sa Juventusom.

– Izgubili smo tri utakmice zaredom u Seriji A i za nas je bilo najbitnije pobijediti Palermo. To je to. Idemo utakmicu po utakmicu, riječi su Dijamanta, koji je sa 30 pogodaka u sezoni u svim takmičenjima, postao tek četvrti igrač Rome sa tim dostignućem.

Još samo dva pogotka mu nedostaju da skine rekord Tottija, koji je u sezoni 2006/2007. postigao 32 pogotka, a da bi postao apsolutni rekorder, potrebno mu je još pet pogodaka, čime bi skinuo Pedra Manfredinija, koji je u sezoni 1960/1961. postigao 34 pogotka.

S obzirom na formu i broj utakmica do kraja sezone, rekord nije daleko…






Lyon najvažniji

– Postoji mnogo velikih i dobrih napadača u Seriji A. Za mene je najbitnije da sam pronašao put do mreže, nakon tri ili četiri utakmice bez pogotka, ali još je važnije da je ekipa slavila pobjedu. Uz to, bitno je da smo uspjeli vratiti i povjerenje navijača, koje smo izgubili i sada se moramo okrenuti budućnosti i dati sve od sebe da u četvrtak protiv Lyona nadoknadimo zaostatak i plasiramo se dalje. Za nas je to jedan od najbitnijih mečeva u cijeloj sezoni, smatra Edin Džeko.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...