Baždarević poručuje: Sve se mijenja, više ništa neće biti isto


Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača za kvalifikacionu utakmicu za SP u Rusiji s Gibraltarom te prijateljski susret s Albanijom.






Baždarević je pozvao igrača na koje računa za utakmice, a uputio je i četiri rezervna poziva u slučaju povreda (Tomislav Tomić - Zrinjski, Haris Duljević - Sarajevo, Miroslav Stevanović - Željezničar, Samir Memišević - Groningen).

Nova imena na popisu su Dinamov vezista Amer Gojak, napadač Osasune Kenan Kodro, defenzivci Dario Dumić iz nizozemskog NEC-a i Daniel Pavlović iz Sampdorije.

Golmani: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag), Kenan Pirić (Zrinjski)

Odbrana: Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Toni Šunjić (Palermo), Edin Cocalić (Mechelen), Ervin Zukanović (Atalanta), Dario Đumić (NEC), Sead Kolašinac (Schalke), Daniel Pavlović (Sampdoria)

Vezni red: Miralem Pjanić (Juventus), Mario Vrančić (Darmstadt), Gojko Cimirot (PAOK), Sanjin Prcić (Rennes), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Edin Višća (Bašakšehir), Avdija Vršajević (Osmanlispor), Danijel Miličević (Gent), Rade Krunić (Empoli).

Napad: Vedad Ibišević (Hertha), Riad Bajić (Konyaspor), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb), Kenan Kodro (Osasuna), Milan Đurić (Bristol).





Zbog kartona, odnosno suspenzija za kvalifikacije s Gibraltarom nisu pozvani Senad Lulić, Edin Džeko, Ognjen Vranješ i Mato Jajalo, koji će se priključiti reprezentaciji za prijateljsku utakmicu s Albanijom. Zanimljivo je da je pozvan i Milan Đurić koji je povrijeđen.

"Imali smo problema, neki igrači su povrijeđeni, neki suspendirani, a ima i onih koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima. Vjerojatno svi misle da će biti lako, ali mi se moramo profesionalno i ozbiljno spremiti jer je pred nama važna utakmica na putu prema Rusiji. Gibraltar je nova reprezentacija koja nije napravila značajne rezultate. Gledali smo njihove utakmice i imamo prave informacije o načinu na koji igraju", rekao je Mehmed Baždarević pa dodao:

"Nastojat ćemo mijenjati sistem igre. Možemo nastupiti u 4-3-3 ili 4-4-2 formaciji. Imamo sasvim dovoljno igrača da odradimo posao na pravi način. Oni koji su standardni ove sezone igraju odlično, neki su u lošijoj formi, ali raduje me da mladost dolazi i na njima je da se pokažu. Kada je riječ o utakmici s Albanijom, tu ćemo probati i neke druge sisteme koji bi nam u budućnosti mogli koristiti."

"Gojak? Pozvali smo ga i važno je da zna da računamo na njega. Vidjet ćemo hoćemo li ga ustupiti mladoj reprezentaciji."

Utakmica BiH i Gibraltara se igra 25. marta u Zenici, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Elbasanu protiv Albanije.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...