Pogledajte kako će izgledati parovi osmine finala Evropskog prvenstva





Ostalo je još da se odigraju mečevi u grupama E i F, nakon te četiri utakmice sve će biti jasno kada se radi o parovima osmine finala.

Evo kako nakon večerašnjih utakmica izgleda kostur:



Da krenemo sada sa kalkulacijama, počećemo od trećeplasiranih timova.





Albanci imaju veoma male šanse da se plasiraju u osminu finala, potrebno je da Irska i Švedska ne pobijede, baš kao i Island i Portugal, odnosno Portugal i Austrija.

Sjeverna Irska je prošla dalje, bolja je i od Albanije i od Turske koje su završile na trećoj poziciji. Za razliku od Albanije, Turska ima veće šanse, dovoljan je jedan od dva uslova koji su postavljeni za Tursku.

Postoji sedam opcija, ali najrealnija je sledeća:

Da u narednu fazu idu reprezentacije iz grupa B, C, D i F, u tom slučaju ovako će izgledati kostur, ukoliko u poslednjem kolu budemo vidjeli očekivane rezultate (pobeda ili nerešen rezultat Belgije protiv Švedske i pobjeda ili nerešen rezultat Italije protiv Irske):



Najmanje jasna je situacija u okviru grupe F, ukoliko Portugal pobedi Mađarsku i Austrija Island, uz pomenute rezultate iz grupe E (pobede Italije i Belgije ili nerešeni rezultati) kostur će izgledati ovako:



Naravno, treba sačekati i preostali dan na Evropskom prvenstvu, onda će sve biti jasnije. Ovaj poslednji kostur je samo najvjerovatnija opcija.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...