NIKOM NIJE JASNO Šta se desilo sa Edinom Džekom?

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zasigurno mora biti zabrinut nakon klupskih nastupa naših fudbalera proteklog vikenda.



Osim činjenice da nemali broj naših igrača nije konkurisao za nastup, posebno je uočljiva neefikasnost i pad u formi kod pojedinaca.





Zabrinjava i povreda Miralema Pjanića koji je zbog toga propustio duel sa Atalantom.

Sjajni Višća Jedini koji se upisao u listu strijelaca, a pored toga upisao je i asistenciju, bio je ponovo Edin Višća koji je odigrao svih 90 minuta u sjajnoj pobjedi svog Basaksehira nad Gaziantepsporom.

Višći je ovo bio 14. ligaški gol ove sezone te je trenutno četvrti najbolji strijelac turskog prvenstva. Sjajni veznjak time je još jednom potvrdio da se nalazi u najboljoj formi od svih reprezentativaca.

Obrnuto proporcionalan učinak imao je drugi Edin. Kapiten Zmajeva Džeko napokon se našao u početnom sastavu Rimljana i odigrao je svih 90 minuta. Ipak, za njega će ovaj meč ostat upamćen po promašenom praznom golu. Još jednim u nizu.

Ovaj put predriblao je golmana Sportiella i kada mu je ostalo da ubaci loptu u mrežu, sa sedam metara je šutirao silovito lijevom nogom, ali lopta je završila preko gola.

Opet nije imao sreće ili je nešto drugo u pitanju?

Za nadati se da će se Dijamant "dohavizati" i ponovo, kako on to najbolje radi, predvoditi Zmajeve do novih uspjeha.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...