Da li je Begović ovom izjavom odlučio o svojoj sudbini u Chelseaju?

Bio je 29. novembar kada je Asmir Begović posljednji put stao među stative gola Chelseaja u jednoj utakmici Premier lige Engleske.



A onda je uslijedio pad kao iz oblaka. Iz kola u kolo našem reprezentativnom golmanu bilo je namijenjeno mučenje na klupi, s koje je bezvoljno gledao nastupe engleskog šampiona.





Nikome nije lako, a naročito ne Asmiru, koji u Chelsea nije došao zbog novca nego zbog želje da se dokaže, brani i potvrdi svoje mjesto pod fudbalskim suncem. No, umjesto toga, stagnirao je.

Na prvi ligaški nastup Begović je čekao više od četiri mjeseca da bi u subotu neočekivano stao na gol u utakmici protiv Swanseaja. Imajući u vidu dugu pauzu, nastup mu je bio odličan.

- Nikome nije drago sjediti na klupi, ali se trudim da tu želju za igrom pretvorim u još bolji i ozbiljniji rad. Rad s golmanima u Chelseaju je vrhunski, Christophe Lollichon radi odlično. Treninzi su, zaista, na najboljem mogućem nivou. Nimalo ne žalim što sam izabrao Chelsea - kaže Begović u intervjuu za "Dnevni avaz".



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...