Zarade u NBA: Mirza Teletović ima veću platu od Tima Duncana

Košarkaši koji za život zarađuju igrajući u NBA ligi su među najplaćenijim sportistima na svijetu. Deset košarkaša zarađuje preko 20 miliona dolara, dok njih 70 zarađuje preko deset miliona dolara ove sezone.



Najplaćeniji košarkaš današnjice je Kobe Bryant koji će u ovoj sezoni od ugovora s Lakersima zaraditi 25 miliona dolara. Odmah nakon njega na listi su Joe Johnson (24.89), LeBron James (22.97), Carmelo Anthony (22.87), piše Radiosarajevo.ba.





Mirza Teletović je 132. najplaćeniji košarkaš u NBA ligi. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, prema podacima ESPN-a, godišnje zaradi 5.5 miliona američkih dolara. Ove sezone iza Teletovića ostao je i legendarni košarkaš San Antonio Spursa Tim Duncan, koji godišnje zaradi 5.25 miliona američkih dolara.

Od Teletovića su lošije plaćeni i Jonas Valančiunas (4.66), Mario Chalmers (4.3), Damian Lillard (4.23)... Drugi košarkaš iz Bosne i Hercegovine u NBA ligi, Jusuf Nurkić ove sezone od ugovora s Denver Nuggetsima zaradit će 1.82 miliona američkih dolara.

Najmanja plaća ove sezone u NBA ligi je 525.093 hiljade američkih dolara, a nju ima 13 košarkaša za koje veliki broj ljubitelja ove igre u Bosni i Hercegovini nije ni čuo.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...