Selektor Švajcarske Vladimir Petković poručio: Nema problema, ova dva igrača će igrati za BiH!

- Neću spriječiti igrače koji igraju u Švicarskoj, a vuku korijene s ovih prostora, da igraju za reprezentaciju za koju žele.



- Milićević i Tabaković mogu, ako žele, igrati za BiH. Ja im neću zabraniti. To je samo njihova odluka. Ništa nije do mene, već do igrača i do saveza, odnosno reprezentacije koja ih želi. Ja nikome neću smetati, niti ću nekome obećavati mjesto.





- Nisam od trenera i ljudi koji će pozivati igrače, samo da ne bi nastupali za druge reprezentacije - izjavio je za "Avazov Sport" Vladimir Petković, selektor švicarske reprezentacije.

Petković je prvog dana odmora, kao po tradiciji, posjetio redakciju Avazovog Sporta. Govorio je o predstojećoj utakmici sa BiH, o prijateljstvu s Mehmedom Baždarevićem, o tome kako je izabrao "Zmajeve" za sparing partnera, uoči nastupa na Evropskom prvenstvu.

Petković je bivši igrač Sarajeva i, uz Vahida Halilhodžića, jedan od najuspješnijih stručnjaka s ovih prostora. Iako je respektabilno trenersko ime izgradio u Švicarskoj, Petković je uspješno radio u Turskoj i Italiji, vodeći slavni Lacio.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...