Selektor Španije ovom izjavom zaprepastio sve navijače BiH

Proteklih dana se proširila vijest o tome da će naša najbolja fudbalska selekcija 29. maja u St. Gallenu igrati prijateljski meč sa aktuelnim prvakom Evrope, Španijom.



Ipak, selektor Crvene furije Vicente del Bosque u razgovoru za Goal.com nije želio potvrditi niti demantirati pomenute navode.





''Mi ćemo u martu igrati protiv Italije i Ukrajine, a onda ćemo još odigrati dvije pripremne utakmice negdje u centralnoj Evropi, Austriji ili Švicarskoj. Posljednju ćemo odigrati 7. juna dan prije nego što ćemo otići u Francusku'', kazao je Del Bosque u ekskluzivnom razgovoru za goal.com.

Dakle, do danas izvjesno je da će najbolji fudbaleri BiH 2016. godinu otvoriti prijateljskom utakmicom u Luksemburgu 25. marta, a četiri dana kasnije u Cirihu imat će test meč sa Švicarskom, a vrlo vjerovatno je da nas u maju očekuje i utakmica sa Španijom koja se tek treba potvrditi.

BiH će u kvalifikacijama za SP igrati u grupi H protiv Belgije, Grčke, Estonije i Kipra. Kvalifikacioni ciklus počet će domaćin susretom sa Estoncima, 6. septembra. Do kraja godine 7. oktobra gostovat će Belgiji, a tri dana poslije ugostiti Kipar. Trinaestog dana novembra odmjerit će snage sa Grčkom u Pireju.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...