Od ovog se Zmajevi dugo neće oporaviti: I Rusija će biti upitna

Jedini značajan igrač kojeg smo izgubili u odnosu na raniji period je Zvjezdan Misimović, koji se poslije Svjetskog prvenstva oprostio od igranja za reprezentaciju.



Miske je bio najbolji fudbaler u historiji reprezentacije i njegovim smo gubitkom u ovim kvalifikacijama ustvari postali svjesni šta je on značio za našu igru.

Misimović je treći strijelac i najbolji asistent reprezentacije ikad, a takav igrač je tačno ono što fali našem veznom redu koji vapi za kreativnošću.





Misimović nikad nije napravio karijeru kakvu je zahvaljući svom talentu mogao, ali mu status fudbalskog majstora niko nije mogao osporiti. Bio je gospodar prostora između zadnje linije i veznog reda protivničkih ekipa, a iz tog famoznog međuprostora je stalno terorizirao odbranu protivnika. Miralem Pjanić, od kojeg se očekivalo da odlaskom Misimovića preuzme najveći teret kreativnosti u našoj reprezentaciji, jednostavno nije takav igrač.

Pjanić ima druge kvalitete koji ga čine jedinstvenim igračem, ali ono što je igrao Misimović, on ne može odigrati. Dok je Misimović bio u reprezentaciji, stalno se isticalo da guši Pjanića i da će puni potencijal dostići tek kad se Miske oprosti.

Međutim, Misimović se oprostio, Pjanić je isproban u mnogo uloga i ni u jednoj nije ponudio ništa od onoga što stalno radi u Romi.

Od Pjanića se očekivalo da nosi igru reprezentacije u ovim kvalifikacijama, a on je ispao najveće razočarenje u našim redovima, pa će u budućnosti morati mnogo toga promijeniti.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...