Kraj! Ova trojica igrača sinoć su odigrala posljednju utakmicu za reprezentaciju BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je doživjela teško prizemljenje u Dublinu.



Vraćanje u stvarnost, "otvaranje očiju". Želja je sigurno postojala, još od žrijeba pa sve do sinoć, ali na tome je samo i ostalo.

Selektor Irske Martin O'Neill i njegovi izabranici su očitali lekciju iz fudbala Zmajevima u oba susreta, te pokazali kako favoriti na papiru ne moraju to biti i na terenu.





Irska sasvim zasluženo ide na Evropsko prvenstvo u Francusku, a pred Baždarevićem, koji će ostati na klupi Zmajeva, je rekonstrukcija reprezentacije.

Svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentaciju sinoć su vjerovatno odigrala trojica igrača: Emir Spahić, Mensur Mujdža i Sejad Salihović.

Spahiću je 35 godina, a nakon sinoćnje predstave u Dublinu za očekivati je njegov drugi oproštaj od reprezentacije.

Mensur Mujdža je nešto mlađi od Spahića (31 godina), ali je u drastičnom padu zadnjih nekoliko sezona.

Tačnije, strašan pad Mujdže počeo je 11. oktobra 2011. godine, kada je BiH gostovala u Parizu (1:1), a Mujdža je na toj utakmici zadobio stravičnu povredu, nakon koje više nikad nije bio onaj "stari".

Sasvim je sigurno kako će Baždarević pod hitno morati pronaći alternativu za mjesto desnog beka, gdje ćemo u narednim utakmicama sve više gledati Ognjena Vranješa.

Sejadu Salihoviću je također 31 godina, ali on je odlaskom u Kinu sam sebi zatvorio vrata.

Naime, niti jedan evropski selektor ne zove igrače koji igraju u Kini.

Tako je, naprimjer, Zvjezdan Misimović bio jedini evropski igrač koji je igrao u Kini, a da se našao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Kineska liga je daleko od standarda koji se traže, pa zato nije ni čudo da Salihović od Baždarevića nije dobio ni minute u igri na dvije utakmice baraža protiv Irske.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...