Jedan od najboljih mladih fudbalera Njemačke izjavio: Želim igrati za BiH!

Prošle godine je proglašen za drugog najboljeg mladog igrača Njemačke za uzrast do 17 godina. Od Njemačkog fudbalskog saveza (DFB) je dobio srebrenu medalju “Fritz Walter” u izboru najboljih igrača Njemačke do 17 godina.



Ovu nagradu DFB dodjeljuje od 2005. godine u znak sjećanja na nekadašnjeg reprezentativca i kapitena Njemačke Fritza Waltera, a dobijali su je, između ostalih, i Mario Gotze, Manuel Neuer, Toni Kroos, Julian Draxler, Andre Schurrle, Jerome Boateng...

Čuli smo dosta lijepih riječi o fudbalskim kvalitetima Damira Bektića. Kada smo ugovarali ovaj razgovor, prvo smo ga pitali: da li ga je kontaktirao neko iz Fudbalskog saveza BiH.





Nažalost, odgovor je bio: „Stvarno poziva Fudbalskog saveza BiH nije bilo dosad.“

Bektić je rođen 1997. godine u Berlinu, reprezentativac je njemačke kadetske reprezentacije i kapiten mladog tima Herthe i često trenira i sa prvotimcima.

- Igram u klubu srednjeg veznog, i ofanzivnog i defanzivnog. Te pozicije mi najviše odgovaraju, ali mogu igrati i centralnog defanzivca – kaže Bektić u razgovoru za „Sport“ i dodaje:

- Ja mislim da bismo bili dobar tandem Pjanić i ja. Volio bih zaigrati sa tako velikim igračem u tandemu – rekao je Bektić.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...