Zašto svi šute? Gdje je nestao predsjednik Fudbalskog saveza BiH?

Elvedin Begić i dalje je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Da, još uvijek prvi čovjek kuće bh. fudbala iščezao je iz vidokruga, nema ga u medijima, izbjegava putovanja s delegacijama Saveza, a nije ga bilo ni u Nyonu u nedjelju.



Sjećate li se uopće čovjeka koji je u jednom momentu učinio tako mnogo za fudbal u ovoj zemlji?

Postao je prvi predsjednik ''novog'' Fudbalskog saveza BiH, čovjek od povjerenja Ivice Osima i treba biti iskren i kazati da je napravio mnogo na normalizaciji stanja u domaćem fudbalu nakon godina mraka i vladavine onih koji su u međuvremenu odslužili ozbiljne zatvorske kazne, piše Radiosarajevo.ba.





Medijska tišina zapravo je započela sredinom prošle godine kada se Begićevo ime pojavilo na spisku osumnjičenih za višemilionsku pronevjeru na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gdje je radio godinama do dolaska u Fudbalski savez. Spominjao se tada u službenim dokumentima Federalne uprave policije.

Nastavljena je televizijskim prilozima o navodnom neopravdanom trošenju novca zarađenog plasmanom na Svjetsko prvenstva, a od tada se Begiću ''gubi svaki trag''. Loša ili nikakva komunikacija s medijima nikad nije rješenje.

Novinarima se tako širom otvaraju vrata svih vrsta spekulacija, nagađanja koja su često potpuno neosnovana. Predsjednik Saveza novinarima bi morao ponekad podići slušalicu telefona (kao što nama nije jutros), ne skrivati se od njih i odgovoriti na neko pitanje. Na kraju krajeva, svi smo tu zbog istog cilja.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...