Šta je Džeko radio na terenu protiv Fiorentine? Zbog ovog je Rudy Garcia poludio

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u Romu je stigao ovog ljeta kao veliko pojačanje.

Džekina kretnja na terenu na utakmici protiv Fiorentine


Međutim, Džeko je do sada u Seriji A postigao samo jedan gol, što bi mnoge trebalo zabrinuti. Ipak, razloga za brigu i nema mnogo.

Nije slučajno trener Rome Rudy Garcia nakon sinoćnje pobjede protiv Fiorentine rekao kako je Džeko "ključni igrač" njegovog tima. Garcia je Džeki dao novu ulogu na terenu, a on Dijamant mu je uzvratio odličnom predstavom, što je posebno obradovalo francuskog stručnjaka.





OK, do sada ne postiže golove, ali ne zbog loše forme, već taktike ekipe.

Garcia je našao Džeki mjesto u ekipi na kojem do sada nije igrao previše.

U rotaciji sa Muhamedom Salahom, Džeko se dosta izvlači na krilo i sredinu terena, čime oslobađa prostor svojim saigračima, jer kada primi loptu jedan ili dvojica protivničkih igrača odmah idu prema njemu.

Džeko je na utakmici protiv Fiorentine bio treći dodavač u svojoj ekipi, iza Miralema Pjanića i Daniele De Rossija, što govori dovoljno kakvu mu je ulogu namijenio Garcia.

Povredom Francesca Tottija, Džeko je preuzeo njegovu ulogu na terenu, te protiv Fiorentine nije igrao kao klasična špica.

Međutim, na novu ulogu na terenu navikao se sjajno, a ostalo je još samo da nas počne radovati golovima. A to će doći brzo. Jako brzo...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...