Primitivno i vulgarno: Hrvatski mediji uvrijedili sve Bosance zbog Zdravka Mamića

Hrvatski mediji ponovo koriste termin "bosanski grb" za vulgarno i primitivno ponašanje.



Naime, "bosanski grb", vjeruju Hrvati, je gestikulacija rukama, prilično vulgarnog značaja.

Evo šta pišu hrvatski mediji o Zdravku Mamiću i "bosanskom grbu".





U 38. minuti utakmice Zdravko Mamić je publici na zapadnoj tribini u svom stilu pokazao "bosanski grb". Nije mu prvi put, objavio je portal HocuRi.com uz fotku

Zdravko Mamić podigao se sa stolice prema zapadnoj tribini riječkog stadiona Rujevica pokazao "bosanski grb", piše riječki portal HocuRi.com.

"U 38' minuti utakmice Zdravko Mamić je publici na zapadnoj tribini u svom stilu pokazao "bosanski grb". Nije mu prvi put", objavio je portal HocuRi.com.

Dinamov gazda to je napravio uz smiješak na licu koji mu je kasnije skinuo Anas Sharbini golom u sudačkoj nadoknadi što je Dinamu bio prvi poraz nakon 50 utakmica u HNL-u, a Rijeci prva pobjeda protiv "modrih" nakon tri godine.

Zdravko i Zoran Mamić trpjeli su uvrede riječke publike, a nije jasno je li ovom bio Zdravkov odgovor na to ili samo šala s nekim od navijača na zapadu. Rijeka je srušila Dinamo i srozala ga na treće mjesto, no Zdravko nije zabrinut.

- Ma zna se tko će na kraju biti prvi. Nisam protiv toga da malo stanemo s osvajanjem titula, ali u nekom drugom životu. Opet ćemo biti prvi ove sezone, budite bez brige - rekao je Zdravko Mamić nakon poraza.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...